מסע הטעמים של מיקה לוייטנאם

כבר הייתי בהרבה ארוחות eatwith, והפעם הרוח לקחה אותי ליפו, אל מיקה, לארוחה וייטנאמית-אסייתית. מיקה היא בחורה מיוחדת. היא עורכת מגוון של ארוחות וסדנאות אוכל, והיא בכלל מורה. היא התחילה את דרכה הקולינארית בגיל שבע, אז היא ניסתה לבשל מלפפון (אל תנסו בבית), והו, כמה שהיא התקדמה מאז בדרכה הקולינארית במטבח.

אני מתה על יפו, ועל בתים וחצרות יפואיות, ומתישהו בתקופת התיכון אפילו חלמתי לגור בעצמי בבית ערבי יפואי עם קשתות ותקרות גבוהות. זה לא קרה, אבל בכל ביקור בבית יפואי החלום הישן הזה מתעורר לי לרגע ואחר-כך נרדם מחדש. אז תארו לכם כמה התרגשתי כשהדרך לבית של מיקה עברה בחצר יפואית שנראית כך:

01. אצל מיקה - חצר יפואית

וכשנכסתי לבית יפואי מקסים, שמיקה הצליחה לעצב בצורה מעוררת הערצה.

02. אצל מיקה - בית יפואי

מיד כשנכנסנו קיבלנו לשתות סנגריה יפואית

03. אצל מיקה - סנגריה יפואית

עברנו להתיישב סביב השולחן

04. אצל מיקה - השולחן

שמתי לב לגומחה המעניינת שבקיר

05. אצל מיקה - הגומחה שבקיר

והתחלנו ארוחה מדהימה של שמונה מנות צבעוניות ונפלאות.

מרק פו ויאטנמי עם הפתעות – אטריות אורז, זוקיני, אצות ופטריות.

06. אצל מיקה - מרק פו

לזה יכולנו להוסיף מכל הקישוטים שחיכו לנו על השולחן

07. אצל מיקה - הקישוטים על השולחן

כיסוני טפיוקה מושלמים מלאים בהפתעות, מדובר בדמפלינגס טבעוניים שהנביאים אוכלים פעמיים בחודש: בפול מון ובמולד הירח. הדמפלינגס הם מקמח טפיוקה, והם ממולאים בשעועית מש כתומה.

08. אצל מיקה - כיסוני טפיוקה

לחמניות באן במילוי משמח לחמניות באן דבות שמנות ורכות מלאות בדלעת, טופו ושקדים, וקיבלנו הנחיה להוסיף מהקישוטים על השולחן נבטים, ירוקים וחמאת בוטנים. ככה זה נראה פחות או יותר אחרי כל התוספות.

09. אצל מיקה - לחמניות באן

סלט אטריות זכוכית, אצות ומלפפונים עם שומשום

10. אצל מיקה - סלט אטריות זכוכית

ספרינג רול ממש כמו בוייטנאם. ככה נראית הצלחת שהגיעה אלינו לשולחן:

11. אצל מיקה - ספרינג רולס - צלחת המרכיבים

ואז מיקה הדגימה לנו מה צריך לעשות: לוקחים חסה, שמים עליה שליחטה של ממרח בוטנים, מוסיפים אבוקדו, אם מצליחים לתפוס אותו עם הצו'פס סטיקס, זה מאתגר, כי הוא מאוד חלקלק וחמקמק, בטטה, טופו מעושן וקולורבי. לזה מוסיפים מהקישוטים על השולחן נענע וחריף

12. אצל מיקה - ספרינג רולס - הנחיות

ו…ביס גדול, וואי, כמה שזה טעים

13. אצל מיקה - ספרינג רולס - ביס גדול

סלט פיצוחים ופפיה, המנה היחידה שפחות דיברה אלי. אהבתי את הפריכות המתפצפצת בפה, אבל פחות את הטעמים. אבל הייתי במיעוט.

14. אצל מיקה - סלט פיצוחים ופפיה

סלט אורז עם מליון טעמים אסייתיים שמתפוצצים בפה. הוא מגיע לשולחן מסודר כל-כך יפה, שממש כואב הלב להרוס את זה

15. אצל מיקה - סלט אורז עם מליון טעמים

אבל מיקה באה וערבבה את הכל לסלט הכי טעים בעולם. מאוד מזכיר את פוקי (ואם אתם לא יודעים מה זה פוקי, תחפשו ותטעמו. רק באבן גבירול יש כבר לפחות שניים שאני יודעת עליהם).

16. אצל מיקה - מיקה מערבבת את הסלט

וכדי למנוע בזבוז והשלכת מזון, מיקה ארזה למי שרצה שאריות של הסלט הנפלא הזה, וכך הארוחה הזו המשיכה ללוות אותי גם ביום שלמחרת.

סיימנו את הערב בקינוח של טפיוקה עם קוקוס ופקאן. זה היה נפלא. בינינו, כל דבר שתוסיפו לו פקאנים מסוכרים לא יכול להיות פחות מנהדר.

17. אצל מיקה - לקינוח טפיוקה

בין לבין מיקה מזגה לנו ערק שהיא מפיחה בו רוח חיים עם מלא טעמים מיוחדים – הראשון שטעמתי היה עם תפוחים וקינמון, השני עם צ'ילי חריף נפלא, והאחרון עם תאנים. ובדרך כלל אני בכלל לא אוהבת ערק…

היה ערב מושלם. מיקה היא המארחת המקסימה ביותר שאפשר לבקש, לא רק שהיא מכינה אוכל צבעוני, מיוחד וטעים, היא גם מתבלת אותו בסיפורים, הסברים והוראות הפעלה, ומי היה מאמין שכף רגלה עדין לא דרכה בוייטנאם.  היא עושה ארוחות נוספות: הודית-אנגלית (עם עינת מג'רשי), בוכרית, ים-תיכונית, וגם סדנאות. אין עליה.

מיקה
eatwith
אתר
פייסבוק
אינסטגרם

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של 'לא סוגרת ת'פה'?
לחצו על כפתור "הרשמה" בראש התפריט משמאל ותקבלו עדכון על פוסטים חדשים למייל,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת'פה,
כעת לחצו על כפתור Following ומתחת ל-Notifications לחצו על On למרות שכבר יש עליו V.

2 מחשבות על “מסע הטעמים של מיקה לוייטנאם

  1. פינגבק: הבראנץ' הגאורגי השמח של מיקה ומיה | לא סוגרת ת'פה

  2. פינגבק: על חינקאלי, חצ'פורי וחיות אחרות – טיול קולינארי בגאורגיה | לא סוגרת ת'פה

כתיבת תגובה